Så kan du minska risken för akuta behov av tandvård

Att besöka tandläkaren regelbundet är viktigt. Genom regelbundna besök minskar du risken att drabbas av akuta eller omfattande problem med tänderna. 

Att gå till tandläkaren med jämna mellanrum lönar sig. Att skjuta upp tandläkarbesök på grund av exempelvis tandvårdsrädsla eller sämre ekonomiska tider kan orsaka mer problem och bli mer kostsamt i längden. 

 

Hur ofta behöver jag gå till tandläkaren?

Hur ofta du behöver besöka tandvården är individuellt, men det generella rådet är minst två gånger om året. Varav ett besök till tandläkaren och ett till tandhygienist. Under dessa besök undersöker tandläkaren din mun och tar röntgenbilder för att upptäcka tecken på karies, tandsten eller annan problematik. Tandhygienisten rengör munnen och tar bort tandsten och plack, på så sätt minskar risken att drabbas av inflammationer och hål i tänderna. Du får även individuella råd om hur du ska sköta din munhygien.  

 

Var uppmärksam på din munhälsa

Om du upptäcker något avvikande med dina tänder eller tandkött bör du kontakta din tandläkare så snart som möjligt. Ju tidigare problemet upptäcks och behandlas, desto bättre. Då minskar risken att ett litet problem blir värre och kräver mer omfattande vård. Exempelvis kan en inflammation i tandköttet enkelt behandlas med ett eller ett par besök till en tandhygienist, men om du väntar med att söka vård och behandla inflammationen kan den växa och i värsta fall leda till tandlossning. 

 

Genom att gå på regelbundna tandläkarbesök kan du minska risken för behov av akut tandvård och samtidigt upprätthålla en bra munhälsa.

Kontakta oss

Fyll i formuläret om du inte hittar någon tid som passar så ska vi hjälpa dig att få en tid på någon av våra andra kliniker.
Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi sparar och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals dataskyddspolicy.


Kontakta Aqua Dental för att boka en tid eller för att få veta mer.

Aqua Dental - Östra Hamngatan
Östra Hamngatan 52
Aqua Dental - Olskroken
Redbergsvägen 13A
Aqua Dental - Mölndal
Brogatan 17

Kontakta Aqua Dental

010-188 00 00
servicecenter@aquadental.se